Jong talent(3-18 jaar):
Als uw kind muzikaal talent heeft en problemen heeft met dat wat er komt kijken bij het muzikale leven, is het belangrijk voor uw kind om met deze werkdruk te leren omgaan. Dat kan bijvoorbeeld zijn:
a) Werkdruk
b) Consentratie en focus
c) Studietechnieken
Door middel van eenvoudige en speelse ontspannings, improvisatie en visualisatie oefeningen wordt er een manier gevonden om natuurlijk en effectief te leren spelen. Hierdoor blijft het kind plezier beleven aan de muziek en wordt het nieuwsgierig gemaakt naar het oefenen in plaats van dat het als een plicht ervaren wordt.
Muziekstudenten:
Als je begint met je leven als musicus en merkt dat je naast de lessen aan het conservatorium behoefte hebt aan mentale ondersteuning bij het studeren en voorbereiding op examen, concert en concours. Dit kan (in overleg met je hoofdvak docent) naast de wekelijkse instrumentale lessen.
Beginnende professionele musici:
Je staat aan het begin van je carrière en hebt behoefte aan begeleiding van iemand die je met verschillende aspecten van het vak helpt. Denk hierbij aan het ontdekken van je sterke en zwakke eigenschappen. Als die duidelijk zijn kun je realistische doelen voor jezelf en je carrière stellen. Wie ben jij en wie ben jij als musicus. Belangrijke dingen om te weten aan het begin van je loopbaan! Ook hoe je een netwerk opbouwt, waar je heen kunt met praktische vragen over het opzetten van je praktijk.
Musici met een dip in de carrière(gebrek aan motivatie):
Je bent al een tijd bezig met het uitoefenen van je vak.
Soms, bijvoorbeeld als je een concert geeft, of acquisitie moet plegen, is dat vage ongemakkelijke gevoel er weer. Waar doe ik het allemaal voor? Waarom ga ik niet een wat makkelijkere baan zoeken? Is het elke keer weer al die spanning en frustratie waard? Wat heb ik nou eigenlijk te bieden? Dat eindeloze gestudeer voor dat weinige geld. Herken je dit?
Musici die stoppen met musiceren:
Je stopt met werken omdat je het niet meer ziet zitten in het muziekvak en je wilt brainstormen over te nemen stappen, of terug te kijken naar wat er nou eigenlijk gebeurd is de afgelopen periode.
Het is belangrijk om met een goed gevoel uit het vak te stappen en in ieder geval weer plezier aan het spelen te beleven.
Amateur musici:
Als je naast je (wekelijkse) lessen nog wat extra diepgang wilt vinden in je muziekbeleving. Of als je geen les hebt, wel speelt en wat meer mogelijkheden wilt om jezelf muzikaal verder te ontwikkelen.
Muziekleraren:
Als je even geen inspiratie meer hebt tijdens het lesgeven, als je met bepaalde leerlingen vastloopt, en als je wat meer (mentaal) repertoire en/of materiaal wilt om uit te putten.
Voor alle instrumentalisten en vocalisten
Voor perfectionisten en vrije geesten
Voor klassieke, jazz en popmusici
Voor alle leeftijden
Geef een reactie